كار با رايحه يك فن قديمي ميباشد كه نياز حتما لطيف و مهارت خاصي داراست. يوناني ها و رومي ها نوشيدني هاي خويش را با رز و بنفشه معطر مي كردند. البته در هر حالا تقطير سيستماتيك عطرها در قرن ها وسطي به وسيله پژوهشگران مسلمان فيس گرفت. تاجرهاي ونيزي ادويه جات و عطرهاي عده آوري گرديده از كاروان هاي آسيايي را به وسيله كشتي ها و وسايل حمل و نقل آن روزگار در سرتاسر اروپا پخش مي كردند.
بهترين عطر مردانه
اسانس ها بسيار فرارند و از گل، برگ، ميوه و علف ها و ريشه هاي گياهي به دست آمده و در بيشتر موردها از يك نصيب يگانه از گياه به دست مي آيند. براي مثال از گل رز، شكوفه هاي نارنج، هسته بادام، برگ آويشن، پوست دارچين، چوب سندل يا سرو و ميوه جوز هندي مي اقتدار اسم موفقيت. اين روغن ها از سرتاسر عالم مهيا مي شوند. چوب سندل كه بسيار گران نيز مي باشد از هندوستان، گل هاي رز از بلغارستان، آفريقاي شمالي و فرانسه و ...، مثال توليدات حيواني نيز مشك (مشك از غده كوچكي در نزديك آلت تناسلي آهوي مشك زاي نر) و بيدستر (بيدستر از ترشحات حيواني شبيه به خز به دست مي آيد) ميباشند. از آن جا كه تقاضا براي مصرف عصاره ها روز آپ تو ديت افزايش مي يابد، براي همين عطرهاي صنعتي به صورت روزافزوني جاي عطرهاي طبيعي را مي گيرند.
پيشين از اين كه يك بو الكلي در شيشه بسته بندي و به بازار ارايه شود، بايد مدتي نگهداري شود و اين روزگار به خيال آن ميباشد كه درحالتي كه چربي و يا نوعي از مواد اوليه در بو وجود داشته باشد، رسوب داده و غير وابسته شود. اين زمانه دو ماه به ارتفاع مي انجامد. عطرهاي الكلي بهتر ميباشد در ظروف شيشه اي نگهداري شوند و از ورود هوا و نوروروشنايي در آن ها جلوگيري شود.
مواد خالق بو
هر جور رايحه دستكم از سه جزء تشكيل يافته ميباشد كه فراريت و وزن مولكولي آنان تا حدي باهم تفاوت داراهستند.
جزء اوليهجزء نخستين كه تاپ نوت ناميده مي شود، فرارترين ماده و مشخصترين رايحه را در دارا بوده و در توليد رايحه كاربرد دارااست.
جزء دومجز دوم كه ميدل نوت ناميده مي شود، كمتر فرارو گريز ميباشد و عموما عصاره يك گل (بنفشه ، ياس و غيره) ميباشد.
جزء سومآخرين جزء يا اندنوت، كمترين فراريت را دارااست و معمولا يك رزين يا پليمر مومي ميباشد.