نكاتي در رابطه با بو و استعمال از آن :رايحه به چه شكل ساخته مي گردد؟بو آميزه اي از روغن هايي اسانس , تركيبات معطر و اثبات كننده و الكل است.
روغن هاي اسانسي از صريق تقطير گلها و گياهان علفها بدست ميايند. درصورتي كه عصاره گيري از ططريق تقطيرميسر نباشد بوسيله روغنهاي جالب اين عمل چهره ميگيرد. مانند گل ياس . در عصاره گيري به وسيله روغن هاي ديدني اصولا فعاليت استخراج و جداسازي روغن بدبو بوسيله الكل ميباشد.گونه هاي رايحه و خاصيت آن
همان گونه كه درصد تركيبات معطر كاهش يابد شدت و ارتفاع قدمت رايحه نيز كاهش مييابد.تركيبات رايحه به ترتيب ذيل است:۱- عصاره رايحه: ۴۰-۳۰ درصد تركيبات رايحه۲- ۱۰-۲۰ درصد تركيبات معطر((Eau de perfum))۳- ۵- ۱۰ درصد تركيبات معطر (( Eau toiletle))۴- ۲-۳ درصد تركيبات معطر((Eau de cologne))تركيبات آب و الكل تحت عنوان حلال مواد معطر بكار مي رود. در كار گرماي تن منجر ميگردد تا حلال بهسرعت تبخير گرديده و بو بر روي پوست باقي بماند بتدريج طي تعدادي ساعت تبخيرگردد.۱- عطر نخستين: بو اي كه پس ازچند دقيقه از استفاده بو حس گردد. عطر نخستين به عبارتي حس اول از بوي رايحه ميباشد. به همين خيال در فروش رايحه تاثير به سزايي داراست. بو اينمرحله نو و تند است تركيباتي كه دراين مرحله دخيل ميباشند بوي تند مي باشدو شديدا گريز مي باشدو تخت گاز تبخير ميشود.۲- عطر ثانويه: عطر ثانوي بو زمانيكه عطر ابتدايي از دربين مي رود آشكار ميشود.عطر ثانوي بدنه اصلي بو تشكيل ميدهد و تحت عنوان ملايم كننده بوي تند اول به عمل مي رود و اين مرحله چيزي حدود ۱۰ دقيقه تا ۱ ساعت پس از استفاده بو حس مي شود.۳- بو آخرين: رايح رايحه را وقتي كه عطر نخستين و ثانوي از در ميان مي رود دربرگيرنده ميگردد.تركيبات اين مجموعه معمولا اثبات كننده ميباشند. بو اين مرحله گذشته از ۳۰ دقيقه بعداز به كارگيري بو حس نخواهد شد.عطرها از چه چيزهايي صحيح ميشوند
گياهان تحت عنوان منشاء اصلي ساخت روغنهاي اساسي و تركيبات معطر به شمار ميآيند گياهان اين تركيبات را به خيال محافضت از حيوان ها گياه خور و همچين جذب حشره ها گرده افشان توليدمي نمايند.۱- گلها : اصلي ترين مبداء مواد معطر هستند كه مشتمل بر گلهاي سرخ و مريم و ميخك و ياس و ابريشم ميباشند.۲- برگها: برگهاي نعناع هندي و بنفشه و رزماري و مركبات و گوجه خارجي۳- ريشه و ساقه هاي زيرزميني : ريشه درخت جوز و زنجيل.۴- دانه ها: دانه هاي گشنيز و زيره و كاكائو و هل و باديان۵- ميوه ها : تمشك و توت خارجي و سيب و مركبات و وانيل و فلفل شيرين۶- روغن چوب: چوب درختان سرو و عرعر و كاج و صنوبر۷- پوست درختان: درخت نعناع۸- صمغ: صمغ بوته كندر و درخت گل حنا و كاج و صنوبرمنابع حيواني۱- مشك : از گوني آهوي آسيايي گرفته ميشود.۲- كاستوريوم : از گوني سگ آبيرنگ آمريكاي شمالي به دست ميايد.۳- عنبر سائل : ماده چربي ماندي كه از نهنگ عنبر صحيح مي فايده.۴- عسل: از كندوي عسل به دست ميايد.منابع تصنعيمواد معطر ساختگي تركيبات ارگانيكي ميباشد كه از فراورده هاي نفتي و يا اين كه صمغ درخت كاج نتيجه ها ميگردد مانند كومالين و لنالون.خانواده بو هاfreshygreen: عطر اي مشابه علف و سبزه و يا اين كه برگهاي جديد چيده گرديده ميماند.orientalرايحه گرم) بو كاجي و بلوطي و يا اين كه وانيليSpicyy: بو گرم و تند.Woody:بو بيشه و چوب كم آب نو انقطاع گرديده.Floral(عطر گل) ملايم و طبيعيFruity : عطر ميوه ها به غير از مركباتFurgal : بو قارچ مانندEarthy/Mossy: بو زمين بيشه و خاكCitruso:عطر مركبات مانند : نارنج و ليمو ترش پرتغالLobacco: عطر تنباكوSweet : عطر شيرينLight: عطر ملايم و سبكHeavy: بو سنگين و گيرادر اصل هنگامي يك بو ميخريد سوله توليد كننده مكلف ميباشد روي شيشه رايحه يكياز نامها را بياورد شما ميتوانيد با تلاوت آن متوجه گرديد كه عطرتان از كدام گونه بالاست.